محققان دریافتهاند که قسمتی از مغز که هیجانات و احساسات را کنترل میکند، در هنگام مشاهده افراد مشابه خودمان فعالتر میشود.
به گزارش اعتدال ، دانشمندان توانستند پاسخ این پرسش را که" چرا به طور طبیعی با افراد هم طبقه خود، دوست شده و یا ازدواج میکنیم" دریابند.
دکتر کارولینا زینک در انستیتو سلامت ذهنی در مریلند آزمایشی را ترتیب داد که بر اساس آن به 23 نفر اطلاعات افرادی نزدیک به وضعیت اقتصادی ، اجتماعی بالاتر و پایینتر آنها نشان داده شد. سپس از طریق MRI فعالیت قسمت مرکزی مغز در هر حالت اندازهگیری شد.
بررسیها نشان داد که هر اندازه فرد مورد نظر به ما شبیهتر بود، بخش بیشتری از قسمت مرکزی مغز که به مرکز تصمیم و کنترل هیجانات و تصمیمات مربوط است، برای فعالیت باز میشد.
در واقع مغز افراد متعلق به طبقه بالای اجتماعی هنگام ملاقات با افراد هم طبقه خود فعالتر و مغز افراد متعلق به طبقه پایین هنگام ملاقات با افراد هم طبقه خود، واکنش مثبت دارند.
محققان نشان دادند که این نتایج با نتایج به دست آمده از میمونها بسیار سازگار است. در میمونها نیز رفتارها بسته به موقعیت آنان در گروه متفاوت است.
دکتر زینک میگوید: نحوه واکنش و رفتار ما با افراد اطراف خود بر اساس موقعیت اجتماعی آنان نسبت به ما صورت میگیرد و به همین علت اطلاعات مرتبط با طبقه اجتماعی افراد برای ما بسیار ارزشمند است.
به عنوان یک انسان ما ظرفیت تشخیص محیط بیرونی را برای انتخاب بهترین و مناسبترین احساس برای خود داریم.
مغز ما حالت ایستا ندارد و میتواند خود را با شرایط وفق دهد. زمانی که موقعیت یک شخص عوض میشود، انتظار داریم ارزشهای مرتبط با موقعیت اجتماعی و نظر او نسبت به دیگران نیز در قسمت تصمیمگیری تغییر کند.